Bemutatkozás

A Karpaten-Milk Kft 2002-ben alakult családi vállalkozásként. 2005-ben kezdtük el a tejfeldolgozást a Gyergyószentmiklóstól 4 km-re fekvő Tekerőpatakon.
Fő tevékenységünk az érlelt sajtok gyártása, melyeknek alapanyaga a Gyergyó környék gazdaságaiból felvásárolt magas minőségű tehéntej. Büszkék vagyunk rá, hogy az erdélyi régióban elsőként kezdtünk érlelt sajtot készíteni.
Karpaten Milk
A kialakított modern gyártási folyamatot és svájci tejfeldolgozási tapasztalatokat ötvözve, saját és svájci receptek alapján készült érlelt sajtjaink prémium kategóriába sorolhatók. Indulásunk óta sokat bővült a termékskálánk , jelenleg 23 féle sajtkülönlegeséggel és friss termékkel szolgálhatunk a kedves vásárlóknak. A prémium kategóriába tartozó, hosszan érlelt sajtjaink mind saját recept alapján, gondos odafigyeléssel készülnek. Nevüket is igyekeztünk a térségünkhöz kötve adni, a Tekerői sajt a szülőfalunk, Tekerőpatak rövidített változatát kapta meg, a Súgó sajtunk a cég székhelyétől mindössze 10 km –re fekvő, az ország egyik legszebb cseppkőbarlangjáról, a Súgó barlangról lett elnevezve. A Havasi sajt elnevezés szintén egy kis utalás a minket körülvevő Gyergyói-havasok hegyvonulatára. Ezeken kívül nagyon kedveltek a Reggeli sajt kategóriába sorolt fűszeres sajtok is, amiket csak természetes, minden adalékanyagoktól mentes fűszerekkel ízesítünk. .
2005 óta folyamatosan arra törekszünk, hogy olyan magas minőségű termékeket állítsunk elő, amelyek kivívják úgy a vásárlók, mint a térségünk, valamint az ország szakembereinek az elismerését. Ennek eredményeképpen több mínősítéssel is rendelkezünk. 2013-ban az elsők között kaptuk meg a Góbé termék márkanevet. A Góbé egy 2010-ben, Székelyudvarhelyen alapított márka, mely székelyföldi termelők, kereskedők helyi összefogásának eredményeként jött létre. A márka arra törekszik, hogy a lehetőségeknek megfelelően színezék- és tartósítószer mentes termékekkel szolgálhasson. Szintén rendelkezünk a Székely termék védjegy használati jogával. A Székely termék védjegyhez nem csak a használati jog miatt kötődünk, hiszen Hargita Megye Tanácsával együtt alapító tagok vagyunk már 2010 óta. Ez az elismerés szintén egy biztosíték arra, hogy az ezzel rendelkező termékek helyi, székelyföldi minőségi alapanyagokból, tartósítószer nélkül készülnek. Nagy örömünkre 2020 tavaszán még egy újabb minősítéssel lettünk gazdagabbak, hegyvidéki termékké nyilvánították az összes általálunk gyártott tejterméket. A hegyvidéki termék minősítés egy európai szinten elismert minőségbiztosítási rendszer, amely igazolja, hogy a feldolgozott vagy feldolgozatlan élelmiszertermékek a hegyvidéki térségből származnak, illetve csakis minőségi alapanyagok felhasználásával készülnek. A védjegy minőséghasználati jogáról a Hegyvidéki Területek Nemzeti Ügynöksége döntött és pozitív elbírálásban volt részünk.
Karpaten Milk
2020 tavaszán egy teljes arculatváltás történt a cégünk életében. Mivel nem csak a minőségre, hanem a helyi értékekre is alapozzuk a vállalkozásunk tevékenységét, az új arculat alapjait a székely népművészet faragott motívumvilága ihlette. A főként székely kapukon, kopjafákon , mosó sulykokon megjelenő virágmotívumok köszönnek vissza egy új, stilizált formában. Egy régi, valódi értékeken alapuló világ és a modern, XXI. századi technológia ötvözése. Amellett, hogy minőségi sajtokat gyártunk, egy érték visszaforgatását és gyarapítását is támogatjuk egyben. A gyergyói medencében legeltetett teheneknek a tejét formáljuk hosszú hónapok során úgy, hogy megtartjuk az eredeti, hozott értékeit a tejnek, mégis a végén egy különleges kompozíció jön létre.
Kiemelt figyelmet fordítunk termékeink magas minőségi szintjének megtartására, valamint az első lépéstől az utolsóig a higiéniai szabályok szigorú betartására. Tiszta tej, tiszta munka, igazi sajt, igazi íz.