Despre noi

Societatea Karpaten Milk SRL a fost înființată în anul 2002 ca întrepindere familială. Am început prelucrarea laptelui în 2005 la Valea Strâmbă, sat aflat la 4 km de municipiul Gheorgheni.
Activitatea noastră principală este fabricarea brânzeturilor maturate, folosind ca și materie primă lapte de vacă de calitate superioară provenit de la producători locali. Suntem mândri că am fost primii care am început să fabricăm brânză maturată în zona Ardealului.
Karpaten Milk
Îmbinând procesul tehnologic modern și experiența în prelucrarea laptelui dobândită în anii petrecuți în Elveția, brânzeturile maturate fabricate pe baza rețetelor proprii sau elvețiene pot fi încadrate în categoria premium. Paleta produselor noastre s-a îmbogățit în mod continuu, astfel încât în prezent putem oferi clienților noștri un sortiment de 23 de specialități de brânză și produse proaspete. Toate brânzeturile extramaturate din categoria premium sunt preparate cu atenție deosebită exclusiv pe baza rețetelor proprii. Pentru acestea am ales denumiri care  le leagă de aceste meleaguri, brânza Tekerői fiind numită după satul nostru natal Tekerőpatak (Valea Strâmbă), brânza Súgó, după una dintre cele mai frumoase peșteri de stalactite din țară, care se află la numai 10 km de sediul firmei. Brânza Havasi face referire la munții Giurgeului (Gyergyói-havasok) care înconjoară depresiunea noastră. Pe lângă acestea sunt de asemenea foarte mult apreciate și brânzeturile condimentate pentru micul dejun, care conțin doar  condimente naturale, fără aditivi alimentari.
Începând din 2005 ne străduim în continuu să realizăm produse de calitate superioară, care să fie recunoscute atât de cumpărători, cât și de experții din zonă respectiv din toată țara. Ca și rezultat am obținut mai multe certificări. În 2013 am primit printre primii numele de marcă Góbé. Góbé este o marcă înființată în 2010 la Odorheiu-Secuiesc, ca rezultat al colaborării dintre producătorii și comercianții din Ținutul Secuiesc. Marca Góbé are ca obiectiv obținerea unor produse fără coloranți și aditivi alimentari. De asemenea avem dreptul de folosință a mărcii ”Produs secuiesc”. De această marcă ne leagă nu doar dreptul de folosință, ci și faptul că alături de Consiliul Județean Harghita suntem și membri fondatori începând cu anul 2010. Această certificare atestă faptul că aceste produse sunt realizate din materii prime de calitate din regiunea Ținutului Secuiesc, fără conservanți. Spre satisfacția noastră în primăvara anului 2020 am mai obținut încă o certificare, toate produsele noastre fiind declarate produse provenite din zona montană. Mențiunea de calitate "produs montan" este recunoscută la nivelul întregii Uniunii Europene, și certifică faptul că produsele alimentare prelucrate sau neprelucrate provin din zona montană, și sunt produse doar din materii prime de calitate. Agenția Națională a Zonei Montane este instituția care a decis pentru acordarea dreptului de utilizare a mențiunii de calitate.
Karpaten Milk
În primăvara anului 2020 a avut loc o schimbare totală de imagine în cadrul firmei. Deoarece activitatea noatră este bazată nu numai pe calitate ci și pe valorile locale, noul aspect a avut ca și sursă de inspirație multitudinea motivelor sculptate din arta populară secuiască. Motivele florale întâlnite adesea pe porțile secuiești, pe stâlpii funerari sculptați, apar sub forme noi, stilizate, fiind îmbinarea unei lumi vechi bazate pe valori reale și a tehnologiei secolului XXI. Pe lângă faptul că producem brânzeturi de calitate, sprijinim și îmbogățim valorile locale. Ca urmare a unui proces îndelungat care se întinde pe o perioadă de mai multe luni transformăm laptele vacilor care pasc pe pășunile bazinului Gheorgheni, în așa fel încât să păstrăm calitățile inițiale ale laptelui, dar totuși, în final să obținem o compoziție aparte.
Acordăm atenție deosebită păstrării nivelului calitativ înalt al produselor noastre, respectiv respectării stricte a regulilor de igienă începând cu primul pas până la ultimul. Lapte pur, muncă curată, brânză adevărată, gust autentic.