
Brânză maturată semitare, preparată din lapte de vacă pasteurizat. Are suprafața galben roșiatică, crusta subțire, prin secționare se pot observa orificii mici și medii de mărimea boabelor de piper. Are consistență elastică și culoare ușor gălbuie. Este o brânză cu aromă intensă, supusă unei maturări atât interioare cât și exterioare. Maturarea exterioară este asigurată de o cultură specială, care îi conferă gustul și aroma caracteristică de Tilsit. După spălarea acestui strat se aplică un strat subțire de ceară, care oprește procesul de maturare. De obicei brânza Tilsit se supune unei maturări de 4-5 săptămâni, însă printr-o maturare mai lungă de 3 luni dobândește o aromă specifică și mai intensă. Celor care preferă un gust puternic le recomandăm brânza cu maturare mai lungă. Consumul a circa 100 de grame de brânză maturată poate asigura chiar și până la 35-40% din necesarul zilnic de proteine.