Brânzeturi semitari

Brânză maturată semitare, preparată din lapte de vacă pasteurizat. Are suprafața galben roșiatică, crusta subțire, prin secționare se pot observa orificii mici și medii de mărimea boabelor de piper. Are consistență elastică și culoare ușor gălbuie. Este o brânză cu aromă intensă, supusă unei maturări atât interioare cât și exterioare.

Alte produse din această categorie: Brânzeturi semitari

Brânza Trapist este o brânză semitare preparată din lapte de vacă pasteurizat, care trece printr-un proces de maturare interioară de 4-5 săptămâni, suprafața fiind ușor gălbuie, crusta subțire, secțiunea prezintând orificii mărunte. Provenind din sudul Franței, este în prezent cel mai îndrăgit sortiment de brânză în Ungaria. Este o brânză cu aromă discretă, de consistență elastică.

Alte produse din această categorie: Brânzeturi semitari

Provine din Sud-vestul Angliei, din Ducatul Somerset. Și-a căpătat denumirea după orașul Cheddar din ducat, presupusul loc natal al brânzei. A fost preparată încă din sec. al 16-lea, iar din secolul al 19-lea se prepară cu tehnologie mecanizată. Trece printr-un proces de maturare de minim 45-60 de zile, are o culoare portocalie, este o brânză semitare obținută din lapte de vacă degresat.

Alte produse din această categorie: Brânzeturi semitari

Brânza pentru ceai se prepară din lapte de vacă pasteurizat, iar textura brânzei are o consistență puțin mai moale, aproape cremoasă. Este maturată 4 săptămâni, fiind caracterizată printr-o prospețime ușor acrișoară. Are gust discret, este o alegere perfectă pentru mic dejun sau o gustare, de unde și numele.

Alte produse din această categorie: Brânzeturi semitari

Este preparată din lapte de vacă integral, fiind maturată 4-5 săptămâni, după care este afumată cu fum natural de fag, în afumătoare tradițională. Nu conține nici un fel de aromă (nici aromă de fum), conservanți sau aditivi, sarea fiind singurul conservant.

Alte produse din această categorie: Brânzeturi semitari