Categorie premium cu extramaturare
Specialitate preparată din lapte de vacă pasteurizat, degresat pe baza unei rețete proprii. La suprafață este ușor maronie, secțiunea este închisă, arareori prezintă orificii.
Specialitate de brânză care se consumă după minim 6 luni de maturare, preparată din lapte de vacă pasteurizat, degresat, provenit de pe pășunile montane, având gust puternic și aromă caracteristică. Suprafața este ușor gălbuie, crusta este mai groasă, având o consitență uscată. Brânza extramaturată Havasi îmbină aromele deosebite ale plantelor medicinale de pe pășunile montane.
Brânză maturată de consistență tare cu maturare de peste 6 luni de zile, preparată din lapte de vacă pasteurizat, degresat, secțiunea prezintă orificii. Are gust dulceag, culoare ușor gălbuie, crusta maronie. Pe lângă conținutul ridicat de calciu, este o brânză maturată bogată și în minerale conținând fier, cupru și zinc.