Rețetă fondue

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 1,5 dl vin alb sec
  • 20 dg de cașcaval "Tekerői"
  • 20 dg de cașcaval "Súgó"
  • 20 dg de cașcaval "Tilsit"
  • 3 căței de usturoi
  • Piper (după gust)
  • Coriandru măcinat
  • 1 linguriță de ceai de scrobeală pentru mâncăruri
  • 1 păhărel de țuică de prune
  • Vârf de cuțit din bicarbonat de sodiu

Timp de preparare: 20 min

Se dă cașcavalul pe răzătoare (cu găuri mari). Vinul se varsă într-un vas și se pune la fiert. În momentul fierberii se adaugă cașcavalul și se amestecă cu mişcări sub formă de 8 până ce devine omogen. Între timp se adaugă usturoiul, piperul și coriandrul. Scrobeala se pune într-un păhărel de țuică să se topească și se amestecă cu cașcaval. La sfârșit se adaugă bicarbonatul de sodiu. Se amestecă cu mișcări sub forma de 8 având grijă ca amestecul să nu se ardă. După ce se umflă din cauza bicarbonatului de sodiu, se varsă într-o oală de fondue preîncălzită, unsă în prealabil cu unt. Se înmoaie pâinea feliată tăiată în bucăți în compoziția obținută și se servește cu vin alb sec sau ceai fierbinte.

Vă urăm poftă bună!