Timp de preparare: 25 min + timp de prăjire
1 porție conține: 495 kcal, 2070 kJ
Ingrediente pentru 4 persoane: 8 felii de cașcaval "Tilsit" sau "Súgó", 8 felii de pâine albă, 1 ceapă roșie de mărime medie, 2 ardei verzi cârnosi, 15 dg de slănină „a la Cluj"
Ceapa se mărunțește, ardeiul se curăță și se taie în fâșii subțiri. Slănina se taie în bucățele mici și se prăjește. Rămășițele de slănină din grăsime iar ceapa se călește sticlos în untura rămasă.
Se adaugă ardeiul în tigaie și se lasă împreună cu ceapa câteva minute la călit . Pâinea se așează într-o tavă după care amestecul de ardei cu ceapă se unge uniform pe pâine. Se adaugă slănina și se acoperă cu o felie de cașcaval. Se lasă la cuptorul preîncălzit la 220 grade C în jur de 5 minute (până la topirea cașcavalului). Se servește cald.