Sufleu de cartofi cu cașvaval ”Tekerői”

Timp de preparare: 45 min + timp de prăjire

1 porție conține: 752 kcal, 3140 kJ

Ingrediente pentru 4 persoane: 20 dg de cașcaval "Tekerői" ras, 1 kg de cartofi, 3 ouă, 10 dg de unt, 2 dl de smântână, sare, coriandru măcinat, 2 linguri de pesmet.

Se fierb cartofii în coajă după care se curață cald și se freacă. Gălbenușurile se bat spumos împreună cu untul la care se adaugă smântâna, cartofii și cașcavalul ras. Se condimentează cu coriandru și sare. Albușurile bătute spumă se adaugă la amestecul cu cartofi,

Într-un vas refractar uns în prealabil cu unt și presărat cu pesmet se întinde amestecul de cartofi, și se lasă la cuptorul preîncălzit la 200 grade C pentru 40-45 de minute. Se servește cald.